Als je begrijpt hoe het lichaam werkt en hoe voeding, levensstijl en stress daar invloed op hebben dan kan je de regie van jouw gezondheid en vitaliteit zelf in handen nemen.

 • Wil jij gezonder eten maar weet je niet waar je moet beginnen ?
 • Wil jij fitter en energieker door het leven wandelen ?
 • Ben je op zoek naar aanpassingen in jouw eetpatroon en wil je alsnog blijven genieten ?
 • Heb je het idee al een heel eind op weg te zijn in een gezonder eetpatroon, maar heb je regelmatig last van eetbuien of bloedsuikerschommelingen ?
 • Wil jij enkele gewoontes doorbreken en een stabiel en gezond gewicht behouden ?
 • Heb jij gezondheidsklachten die de kwaliteit van leven in meer of mindere mate  beïnvloeden ?
 • Ben je ondanks alle inspanningen “de gevangene” in je eigen lichaam ?
 • Ben je steeds moe en hulpeloos omdat niemand je begrijpt ?
 • Voer jij een dagelijks strijd en zie jij het bos door de bomen niet meer ?                                                              
Als je begrijpt hoe het lichaam werkt en hoe voeding, levensstijl en stress daar invloed op hebben dan kan je de regie van jouw gezondheid en vitaliteit zelf in handen nemen.
 
Voeding is zeer actueel en de informatie overvloedig. Helaas is deze ook tegenstrijdig. Er bestaat geen enkel eetplan waar iedereen mee aan de slag kan. Een holistische en individuele benadering helpt je het voedingspatroon te vinden dat bij jou past. Dit voedingsplan is gebaseerd op ontstekingsremmende voeding, een betere vertering en een herstel van het darmmicrobioom. We hebben er alle belang bij om onze darm gezond te houden en om bewust te worden van bepaalde levensgewoonten, beweging en slaappatroon..
Een natuurlijk gewicht is het logische gevolg van dit eetplan.
 
Bewustwording in de voor jouw juiste voeding en levensstijl zijn essentieel om tot evenwicht, stabiliteit en vitaliteit te komen. 
 
Hiervoor zijn er echter dikwijls veranderingen in bepaalde patronen en gewoonten noodzakelijk. Voor een gewenst en vooral blijvend resultaat is er meestal een passend, op de persoon afgestemd, plan nodig en de daarbij horende coaching. Meer bepaald begeleiding in het zoeken naar een nieuwe levensstijl, in de herstelfase van een medische behandeling, begeleiding bij chronische klachten of stress, intoleranties, gewichtsbeheersing
 of algemeen voedingsadvies.
 
Een bewuster voedingspatroon en levensstijl dragen bij tot “het goede gevoel”, meer energie.
 
Aan de hand van lichaamssignalen kan je de redenen achterhalen van een eventuele verstoring. Een lichaam is wijs en liegt nooit. Elke aandoening is een richtingaanwijzer om een persoonlijk bewustzijnsproces aan te vatten. Welke boodschap geeft het lichaam? Je kan nagaan wat het lichaam nodig heeft om zijn eigen helende vermogens in te zetten. Onze gezondheid wordt namelijk ook grotendeels bepaald door datgene wat dagelijks tot ons komt in de vorm van voeding, gedachten en gevoelens. De oorzaak vinden van deze disbalans is bepalend in dit proces. Geen strijd of stress, maar met de tools om te blijven genieten.
 
Het Microbioom Voedingsplan is geen dieet, maar een uniek voedingsplan voor het leven.
 
Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen voor begeleiding.
Dit kan variëren van een eenmalig consult tot intensieve coaching of een specifiek traject dat helemaal voor jou gemaakt is.
 
 

 

Wat omvat het Microbioom voedingsplan?

Op basis van jouw specifieke vraag, gezondheidsklachten of doel worden er via coaching bepaalde patronen doorbroken om tot een vitale levenswijze te komen.
De juiste tools en inzichten naar reset van een gezondere levensstijl en een gezond voedingspatroon zijn belangrijk bij het herstel van het energieniveau.
 • Advisering en begeleiding tot een eetplan met blijvend resultaat.
 • De nodige kennis over ontstekingsremmende voeding en het belang van een gezonde darmflora.
 • Een individueel stappenplan met een individuele boodschappenlijst
 • Het leren lezen en interpreteren van voedingsetiketten.
 • Een intakeconsult en 1 opvolgconsult.

 

Pure, natuurlijke voeding vormen de basis van jouw nieuw voedingsplan en vitale levensstijl!