Zonder extra inspanning is een verandering in gewicht het natuurlijke gevolg.
De darm is in staat om alles wat er in ons leven op ons afkomt op een energetische wijze te onderscheiden.
 
De darm wordt ook wel het “tweede brein” genoemd. Bij depressies, emotionele klachten en gedragsveranderingen is er een duidelijke link bij de signaaloverdracht van darm en hersenen en de aanmaak van serotonine.
Deze verbindingen worden al gelegd in de eerste levensweken van het embryo. Vooral in de eerste levensjaren van een kind wordt de blauwdruk gelegd voor het functioneren van de darm en het “buikgevoel”.
 
De link tussen een gezonde darm en de mentale gezondheid
is bewustwording.
 
Bij emotionele klachten en gedragsveranderingen is er een duidelijke link tussen darm en hersenen.
Er is steeds tweerichtingsverkeer in deze overdracht.
De darm is in staat om alles wat er in ons leven op ons afkomt op een energetische wijze te onderscheiden. 
Onze darm is de schatkist van onze tempel.
Het komt er op neer om de gepaste sleutel te vinden, deze kluis open te maken, te bewaren wat juist is en los te laten of op te ruimen wat overbodig is…
Zo kan iemand heel lang op iets kauwen, zich in iets verslikken, misselijk worden van iets, dingen spuugzat zijn, iets op zijn lever hebben of iets zo bitter als gal ervaren. Bij conflicten kunnen we geconstipeerd zijn en bij stress en spanning krijgen we buikpijn of diarree.
Een darmdysbiose heeft dus duidelijk invloed op ons mentaal welzijn:
Angstig zijn, paniekaanvallen, persoonlijkheidsstoornissen, gebrek aan concentratie, humeurschommelingen, depressie, burn-out, slapeloosheid of voortdurend piekeren.
 
Van intoleranties naar toleranties.
 
Misschien behoor jij tot de groep mensen die erg op hun voeding letten, gezond eten en zeer bewust bepaalde voedingsmiddelen weglaten omdat je daar slecht op reageert. 
Deze reacties worden dikwijls veroorzaakt door een onvermogen van het lichaam om het voedingsmiddel te verteren of als gevolg van een darmdysbiose. Hierdoor ontstaat er een voortdurende, lage graad ontsteking die het welzijn verder ondermijnt en op termijn auto-immuniteit veroorzaakt.
 

Voedingsintoleranties zijn niet hetzelfde als voedselallergieën. Klik hier voor meer info>>>

Een gezonde darm is essentieel om intoleranties om te buigen naar toleranties.
 
Mits de nodige veranderingen en een individueel eetplan maak je de darmen en de spijsvertering opnieuw gezond en breng je het immuunsysteem opnieuw tot rust zodat lichaamsreacties en klachten langzaam verdwijnen.
Hou jezelf niet langer meer voor de gek over wat je voelt of denkt.
We denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en we gaan aan de slag met nieuwe voedingsmiddelen.
Als uw gezondheidsklachten heeft waar tot nu toe niemand een oorzaak voor weet te vinden, dan kan een ontlastingsonderzoek en/of voedingsintolerantieprofiel vaak nieuw licht werpen op de klachten.
 

 

Wat omvat Gut Reset Plus Traject?

 

Op basis van jouw specifieke vraag, gezondheidsklachten of doel wordt er via coaching gezocht naar de diepere oorzaak in het proces.
De juiste tools en inzichten naar reset van een gezondere levensstijl  en een gezond voedingspatroon zijn belangrijk bij het herstel van deze balans.
Een diagnostische darmscreening is een overzicht van de meest belangrijke basiswaarden die meetbaar zijn in de ontlasting (flora, schimmels, gisten, zuurtegraad van de ontlasting, ontsteking, afweerreactie van de slijmvliezen, vertering en virulente factoren).
De begeleiding en advisering is individueel en gebeurt stapsgewijs.
Eerst wordt het lichaam gedraineerd en ondersteund. Daarna worden eventuele infecties op natuurlijke wijze bestreden om vervolgens ontstekingen te verminderen en het darmslijmvlies weer gezond te maken. De afweerreactie wordt genormaliseerd en de hoeveelheden “goede” bacteriën worden weer opgebouwd.
Dit alles op jouw eigen tempo.

  • Advisering en begeleiding van een eventueel stoelgangresultaat en/of neurotransmittertest en/of voedingsintolerantieprofiel
  • De nodige educatie over ontstekingsremmende voeding, intoleranties en het belang van een gezonde darmflora
  • Emotionele balast wordt vrij gemaakt en toxines worden afgevoerd.
  • Een individueel stappenplan met een individuele boodschappenlijst
  • Het leren lezen en interpreteren van voedingsetiketten.
  • Een intakeconsult, 2 opvolgconsulten met BIA-meting en deelname workshop "Start To Gut".
  • Eventuele advisering van voedingssupplementen
  • Gelegenheid om jouw vragen te stellen

 

intolerantie voeding profiel