Tape
Curly arrow
ResetPlus®

ResetPlus®ijslolly’s

Geroosterde Kokos vanille ijslolly

  • 1/2 theelepel niet-gearomatiseerde gelatinepoeder
  • 2 eetlepels gefilterd water
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 mespuntje vanille-extract
  • 2 eetlepels kokosvlokken, licht geroosterd
  • eventueel snuifje Zusto

Werkwijze

  1. Los de gelatine op laag vuur op in het water in een kleine steelpan.
  2. Zodra de gelatine is opgelost, voeg je de kokosmelk, Zusto en vanille toe, klop tot een gladde massa. Vermijd het koken van de vloeistof.
  3. Strooi de geroosterde kokosvlokken in de ijslollyvormpjes en vul ze vervolgens met de vloeistof.
  4. Vries 8 uur of een nacht in.

 

Bramen ijslolly

  • 3/4 kop kokosroom
  • 1 eetlepel arrowroot poeder
  • 2 eetlepels biologische ahornsiroop
  • 1 mespuntje vanille-extract
  • 1 1/2 kopjes verse of bevroren bramen

Werkwijze

  1. Voeg de kokosroom, arrowroot poeder, ahornsiroop en vanille-extract toe aan een snelle blender. Mix tot een gladde massa en giet de helft van de vloeistof in een glas.
  2. Voeg de bramen toe aan de resterende vloeistof in de blender en pulseer tot de bramen lichtjes zijn afgebroken.
  3. Giet het bramenmengsel tussen de ijslollyvormpjes en bedek het voorzichtig met de gereserveerde witte vloeistof.
  4. Vries 8 uur of een nacht in.

 

Aardbei-Limoen ijslolly

  • 2 kopjes bevroren aardbeien
  • 1/3 kopje water
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • eventueel 1 snuifje Zusto

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten in een snelle blender tot een gladde massa.
  2. Giet het mengsel in ijslollyvormen. Vries 8 uur of een nacht in.

 

Citroen-Munt Ijslolly’s

  • 1/2 kop vers citroensap
  • 1 snuifje Zusto
  • 1 1/4 kopjes water
  • 1/2 kop verse muntblaadjes

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten in een snelle blender tot een gladde massa.
  2. Giet in ijslollyvormen. Vries 8 uur of een nacht in.

 

Wortel-Gember Ijslolly’s

  • 1 kop kokosmelk
  • 1 kop wortelen, gehakt
  • 1 eetlepel verse gember
  • 2 dadels, ontpit
  • 1/3 kop ongezoete appelmoes

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten in een snelle blender tot een gladde massa.
  2. Giet het mengsel in ijslollyvormen. Vries 8 uur of een nacht in.

 

Witte chocolade frambozen ijslolly’s

  • 1/2 kop gesmolten cacaoboter
  • 1 kop kokosmelk
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 kop bevroren frambozen

Werkwijze

  1. Smelt cacaoboter in een magnetron of warmwaterbad.
  2. Giet de cacaoboter in een snelle blender en mix met de overige ingrediënten gedurende 10 seconden. Vermijd overmenging.
  3. Giet in ijslollyvormen. Vries 8 uur of een nacht in.